Μυρτώ Κάζη - Running

Μυρτώ 

Κάζη

 Παρουσιάστρια & Μαμά του Οδυσσέα και της Ιριάνας

Ονομάζομαι Μυρτώ Κάζη και είμαι δημοσιογράφος και μητέρα 2 παιδιών.

Η μητρότητα είναι κάτι που σε αλλάζει απότομα και ολοκληρωτικά. Ξαφνικά από «κέντρο του κόσμου» γίνεσαι ένας άνθρωπος που πρέπει να δώσεις όλο σου το είναι για να προστατέψεις και να μεγαλώσεις… έναν άλλον άνθρωπο.

Είναι μεγάλη η ευθύνη που αισθάνεσαι, αλλά ακόμα μεγαλύτερη η αγάπη. Η αγάπη που τα εξισορροπεί και τα εξηγεί όλα.

Με το παιδί, όπως ήταν αναμενόμενο, η καθημερινότητά μου άλλαξε. Πολύ. Ξενύχτια, αγωνία, κούραση. Όλα έρχονται πάνω κάτω.

Κι εκεί που προσπαθείς να προσαρμοστείς στα νέα δεδομένα του πρώτου παιδιού, έρχεται και το δεύτερο! Και ο χρόνος χάνεται τελείως. Και ό,τι και να κάνεις πλέον νιώθεις ότι δεν είσαι αρκετή. Σταματάς εντελώς να ασχολείσαι με τον εαυτό σου και αισθάνεσαι την ανάγκη όλος σου ο χρόνος να είναι αφιερωμένος στα παιδιά σου.

Κι εκεί που είμαι ολοκληρωτικά χαμένη σε αυτή τη νέα πραγματικότητα, κυριολεκτικά με δυο παιδιά στην αγκαλιά, συνειδητοποιώ… ότι η έλλειψη  χρόνου είναι κάτι που εγώ δημιουργώ στο μυαλό μου!

Το κάνουμε εμείς οι μαμάδες αυτό. Έτσι είμαστε φτιαγμένες: να νιώθουμε τύψεις κάθε φορά που σκεφτόμαστε ότι δεν αφιερώσαμε έως και το τελευταίο δευτερόλεπτο της ζωής μας στα παιδιά μας. Δεν είναι σωστό όμως.

Εάν κλέψουμε λίγο χρόνο για εμάς, για να αισθανθούμε εμείς καλύτερα, θα είμαστε και καλύτερες μητέρες.

Το πρώτο πράγμα που μου πέρασε από το μυαλό ήταν η γυμναστική. Σκέφτηκα πως όσο πιο γρήγορα ξεκινούσα να γυμνάζομαι, τόσο πιο γρήγορα θα επανερχόμουν σωματικά μετά από δύο εγκυμοσύνες. Αυτό θα με βοηθούσε να βελτιώσω σημαντικά την ψυχολογία μου.

Ξεκίνησα λοιπόν  να γυμνάζομαι στο σπίτι το πρωί και να τρέχω τα βράδια, τις ώρες που κοίμιζα τα παιδιά .

Γρήγορα διαπίστωσα ότι η άσκηση δεν με βοηθούσε μόνο να επανέλθω σωματικά αλλά και πνευματικά. Είδα ότι ήμουν πιο συγκεντρωμένη, είχα υπομονή, γινόμουν καλύτερος άνθρωπος, καλύτερη μητέρα. Γιατί όσο πιο ήρεμη ήμουν εγώ, τόσο πιο ήρεμα και ευτυχισμένα ήταν τα παιδιά μου.

Όταν κάθε μέρα γίνεσαι χίλια κομμάτια για τα παιδιά σου, καλό είναι να κρατάς κι ένα κομμάτι για εσένα.

Κάποιες φορές ίσως αισθάνεσαι κι εσύ, όπως κι εγώ, ότι όλη σου η ενέργεια έχει φύγει. Μη νομίζεις όμως ότι η γυμναστική θα σε εξαντλήσει εντελώς. Το αντίθετο. Η γυμναστική θα σου φορτίσει τις μπαταρίες, θα σου δώσει ενέργεια και θα απελευθερώσει όλη τη δύναμη που κρύβεις μέσα σου, για να συνεχίσεις να είσαι μια υπέροχη μητέρα.

Μια μοναδική γυναίκα!