Τα 6 καλύτερα μέρη στην Αθήνα για τρέξιμο

Τα 6 καλύτερα μέρη στην Αθήνα για τρέξιμο
04-07-2021

Runners ενωθείτε! Μπορεί να είσαι νέος runner ή παλιός. Δεν έχει σημασία, για εμάς είσαι το ίδιο και για αυτό θέλουμε να σου πούμε τα καλύτερα μέρη της Αθήνας που μπορείς να πας για τρέξιμο.

Το τρέξιμο σε φέρνει κοντά με τη φύση ή κοντά με την πόλη σου, μια σχέση αγάπης που ορίζει τη ρουτίνα σου. Πολλοί πιστεύουν ότι η Αθήνα δεν έχει μέρη για τρέξιμο για αυτό και εμείς τους διαψεύδουμε με τις προτάσεις μας.

 

 Εθνικός κήπος

Λίγα μέτρα από τον σταθμό Σύνταγμα ο Εθνικός Κήπος είναι αγαπημένο μέρος για τρέξιμο. Η διαδρομή είναι μέσα στην φύση ακόμα και αν βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας αφού είναι γεμάτο από δέντρα και φυτά. Τις ζεστές μέρες είναι μια πολύ καλή επιλογή καθώς τα δέντρα δημιουργούν σκιά και έτσι το τρέξιμο γίνεται λίγο πιο ευχάριστο. Για πολλά χρόνια αθλητές αντοχής επιλέγουν αυτόν τον προορισμό.

Σχετικά με την διαδρομή: Δεν θα βρεις μεγάλες ευθείες και ίσως κουραστείς να διαλέγεις συνεχώς ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσεις στα σταυροδρόμια που δεν τα λες και λίγα. Αλλά η συχνή επίσκεψη θα σε κάνει να μάθεις την διαδρομή πολύ εύκολα.

Επίπεδο δυσκολίας: Εύκολο

 

Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας

Οι περισσότεροι γνωρίζουν μόνο για τη λίμνη που υπάρχει στην καρδιά του Άλσους. Η έκταση του θεωρείται τεράστια και αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα πνευμόνια πράσινου στην Αττική. Μιλάμε για άσκηση στη φύση κυριολεκτικά. 

Σχετικά με την διαδρομή: Έχει αρκετό χώρο μακριά από την λίμνη που μόνο πολύ λίγοι φτάνουν ως εκεί. Οπότε there you go!

Επίπεδο δυσκολίας: Εύκολο

 

Μαρίνα του Φλοίσβου

Στο στάδιο υπάρχει ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος με χώμα που μπορεί να φιλοξενήσει τους runners. Δεν ξέρω ποια ώρα σε βολεύει ή προτιμάς να κάνεις την γυμναστική σου, άλλα οι περισσότεροι ισχυρίζονται ότι το βράδυ είναι η καλύτερη ώρα. Αρχικά δεν θα συναντήσεις πολύ κόσμο ενώ μπορείς να κάνεις την γυμναστική σου με θέα τη φωτισμένη Ακρόπολη.

Σχετικά με την διαδρομή: Μέσα στο στάδιο τι λέμε τόση ώρα;

Επίπεδο δυσκολίας: Πολύ εύκολο

 

ΟΑΚΑ

 

Είναι από τους χώρους που θα δεις πολύ κόσμο αλλά ταυτόχρονα θα έχεις χώρο για τρέξιμο και εσύ. Υπάρχει χώρος για όλους κυριολεκτικά. Μπορείς να κάνεις πολλά μέτρα ελευθέρα και μην ξεχνάς είναι δίπλα στο σταθμό του ηλεκτρικού επομένως έχεις πολύ εύκολη πρόσβαση.

Σχετικά με την διαδρομή: Ξεκίνα από τον σταθμό του Ηλεκτρικού μέχρι την έξοδο και επέστρεψε πίσω. Αυτή είναι μια από τις πολλές διαδρομές που μπορείς να κάνεις γιατί όπως είπαμε και πριν η χώρος είναι άπλετος.  

Επίπεδο δυσκολίας: Εύκολο

 

Πάρκο 'Σταύρος Νιάρχος'

Αν είσαι Πειραιώτης, Φαληριώτης, Καλλιθεώτης και Αθηναίος είναι από τα ομορφότερα μέρη που μπορείς να πας για τρέξιμο. Έχει στίβο που μπορείς να γυμναστείς εκεί αλλά γιατί να μην τρέξεις σε όλο το Πάρκο και ακόμα καλύτερα δίπλα από την τεχνητή λίμνη που έχει δημιουργηθεί; Θα συναντήσεις και άλλους πολλούς runners καθημερινά εκεί πέρα και πίστεψε με η επιλογή αυτή δεν θα σε αδικήσει καθόλου. Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη με αμάξι και διαθέτει και πάρκινγκ αλλά αν θες να πας με τα μέσα μεταφοράς ίσως να ταλαιπωρηθείς λιγάκι καθώς το μόνο που βολεύει είναι το λεωφορείο.

Σχετικά με την διαδρομή: Μπορείς να τρέξεις σε όλο το Πάρκο άλλα εκεί στην λίμνη έχει μια ανηφόρα που αν την ακολουθήσεις οδηγεί σε μια μικρή Μαρίνα. Νομίζω είναι κάλο σημείο για το διάλλειμα σου, τι λες;

Επίπεδο δυσκολίας: Εύκολο

Πριν ξεκινήσεις την εξερεύνηση είσαι σίγουρος ότι έχεις όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ για τρέξιμο;

Άσε τις δικαιολογίες του τύπου “μα δεν έχω πού να τρέξω” και ξεκίνα από σήμερα κιόλας!

Explore More