Δωρεάν παράδοση σε 1000+ Lockers BoxNow
Δωρεάν μεταφορικά για όλες τις παραγγελίες άνω των 59€!

Πόσο συχνά πρέπει να τρέχεις για να χάσεις κιλά;

Πόσο συχνά πρέπει να τρέχεις για να χάσεις κιλά;
09-02-2023

Το τρέξιμο αποτελεί ένα από τα αγαπημένα αθλήματα για τους περισσότερους από εμάς. Ακόμη και αν δεν είσαι επαγγελματίας στο τρέξιμο, σίγουρα θα το έχεις εντάξει στη καθημερινή σου προπόνηση είτε αναφερόμαστε στη προθέρμανση είτε στην αερόβια.

Ότι και αν έχεις επιλέξει από τα παραπάνω, στην πραγματικότητα γνωρίζεις πόσο συχνά χρειάζεται να τρέχεις για να έχεις απώλεια βάρους; Αν όχι, παρακάτω μπορείς να βρεις την απάντηση στο ερώτημα σου και μερικές συμβουλές για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα!

Τα πολλά χιλιόμετρα δεν είναι η λύση

Ακόμα και αν σου φαίνεται παράξενο, δεν χρειάζεται να τρέξεις πολλά χιλιόμετρα για να έχεις αποτέλεσμα στην απώλεια βάρους. Το μυστικό της επιτυχίας είναι ο ρυθμός. Σε αυτή την περίπτωση ταιριάζει τέλεια η φράση «Δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο».
Όπως μπορείς να καταλάβεις από τα παραπάνω δεν χρειάζεται να είσαι runner expert αλλά να διατηρείς έναν σταθερό ρυθμό. Με αυτό τον τρόπο τα καλά “νέα” δεν θα αργήσουν να έρθουν. 

Ήρθε η ώρα να αποδείξεις πόσο καλός ήσουν στα μαθηματικά

Το πόσο καλός μαθητής/ια ήσουν στο μάθημα των μαθηματικών ήρθε η ώρα να το αποδείξεις τώρα. Η ιδανική συνθήκη για να κάψεις λίπος είναι να επιταχύνεις τον μεταβολισμό σου σε συνδυασμό με τους καρδιακούς σου σφυγμούς που θα πρέπει να είναι περίπου στο 60% με 70% των μέγιστων επιτρεπτών παλμών.

Κάπου εδώ ήρθε η ώρα να κάνεις κάποιες μαθηματικές πράξεις για να βρεις τα παραπάνω επιθυμητό επίπεδο καρδιακών παλμών. Οι περιπτώσεις διακρίνονται ανάλογα με το τι φύλο είσαι.

Έτσι αν είσαι άντρας θα πρέπει να αφαιρέσεις τα χρόνια σου από τον αριθμό 220. Αντίθετα αν είσαι γυναίκα θα πρέπει να αφαιρέσεις τα χρόνια σου από τον αριθμό 226. Αν υποθέσουμε ότι είσαι γυναίκα 30 ετών με την παραπάνω διαδικασία σαν αποτέλεσμα έχουμε το 196. Επομένως, θα πρέπει αγγίξεις τους 139 σφυγμούς περίπου κατά την διάρκεια του τρεξίματος.

Πώς μπορείς όμως να μετρήσεις τους σφυγμούς σου όσο τρέχεις; Το ιδανικό αξεσουάρ για εσένα είναι ένα smartwatch. Πληθώρα smartwatch για τρέξιμο με πολλές δυνατότητες και ασύλληπτα χαρακτηριστικά μπορείς να βρεις στο eshop μας. 

Η καλή φυσική κατάσταση θα γίνει ο καλύτερος σου φίλος

Ως γνωστόν σε όσο καλύτερη φυσική κατάσταση βρίσκεσαι αυξάνονται και οι αντοχές σου. Έτσι, σε μια αερόβια προπόνηση όπως είναι το τρέξιμο δεν θα δυσκολευτείς ιδιαίτερα να διανύσεις περισσότερα χιλιόμετρα. 

Ένα ιδανικό πρόγραμμα προπόνησης είναι το παρακάτω:

ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗ

Τρέξιμο για 10 με 15 λεπτά σε μέτρια ένταση

ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

• Σπριντ μέγιστης ταχύτητας 15 δευτερολέπτων
• 45 δευτερόλεπτα περπάτημα σε κανονικό ρυθμό

Το παραπάνω θα χρειαστεί να το επαναλάβεις 15 φορές σε διάστημα 15 λεπτών. 

Για να έχεις καλύτερο αποτέλεσμα προτίμησε να κάνεις την παραπάνω προπόνηση με διάστημα κενού δύο ημερών.

Τώρα που έχεις την απάντηση και χρήσιμα tips στα χέρια σου, επίλεξε το καλύτερο δυνατό τρόπο προπόνησης για εσένα και δες την ζυγαριά σου με άλλη ματιά. Μη ξεχάσεις να εξοπλιστείς κατάλληλα για να ξεκινήσεις να τρέχεις χωρίς περιορισμούς. Όλα τα απαραίτητα για το τρέξιμο βρίσκονται στη καρδιά των sport.

Explore More