Δωρεάν παράδοση σε 1000+ Lockers BoxNow
Δωρεάν μεταφορικά για όλες τις παραγγελίες άνω των 59€!

Πως να επιλέξω τo κατάλληλο στρώμα γυμναστικής;

Πως να επιλέξω τo κατάλληλο στρώμα γυμναστικής;
02-03-2023

Αν και τα στρώματα γυμναστικής μοιάζουν πολύ με την πρώτη ματιά, διαφέρουν αρκετά μεταξύ τους. Οι διαφορετικές ασκήσεις απαιτούν διαφορετικά στρώματα γυμναστικής. Μια προπόνηση στο σπίτι περιέχει έναν αριθμό ασκήσεων που πρέπει να εκτελούνται σε ξαπλωμένη, καθιστή ή γονατιστή θέση.

Δεδομένου ότι γίνονται κυρίως στο πάτωμα, μπορείς γρήγορα να βρεθείς μπροστά σε μια δυσκολία, καθώς το σκληρό δάπεδο μπορεί να σταθεί εμπόδιο για την εκτέλεση ορισμένων ασκήσεων με άνεση.

Φυσικά, στην αγορά υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από διάφορα στρώματα γυμναστικής, τα οποία διαφέρουν ανάλογα με τον σκοπό και τον τρόπο προπόνησης. Οι μεγαλύτερες διαφορές παρατηρούνται στο πάχος και στην επιφάνεια, καθώς και στη δομή της επιφάνειας προπόνησης.

Παρακάτω μπορείς να βρεις το κατάλληλο στρώμα γυμναστικής για εσένα και το αγαπημένο σου άθλημα στον απόλυτο προορισμό για προπονητικό εξοπλισμό.

Στρώμα Γυμναστικής για Pilates

Αν είσαι Pilates Lover, τα ελαφρώς παχύτερα στρώματα γυμναστικής είναι κατάλληλα για εσένα. Το πάχος τους κυμαίνεται μεταξύ 1,5 και 1,9 εκατοστών, έχουν μήκος από 140 έως 216 εκατοστά και πλάτος από 58 έως 100 εκατοστά. Τέλος, η κάτω επιφάνεια πρέπει να ταιριάζει καλά στο πάτωμα. Ωστόσο η επιφάνεια του πατώματος πρέπει να επιτρέπει την ομαλή ολίσθηση για να μη δυσκολευτείς κατά την διάρκεια των ασκήσεων σου.

Στρώμα Γυμναστικής για Γιόγκα

Τα πιο λεπτά στρώματα γυμναστικής με πάχος μεταξύ 0,3 και 0,6 εκατοστών είναι κατάλληλα για εσένα που λατρεύεις τη γιόγκα. Ωστόσο διαφέρουν ελαφρώς ως προς τις διαστάσεις, καθώς έχουν πλάτος μεταξύ 55 με 80 εκατοστών και μήκος μεταξύ 120 με 190 εκατοστών. Τα περισσότερα στρώματα για γιόγκα είναι κατασκευασμένα από PVC ή από φυσικά και ανακυκλωμένα υλικά.

Επιπλέον σημαντικό είναι να προσθέσουμε σε αυτό το σημείο πως τα στρώματα γυμναστικής για γιόγκα διαφέρουν ανάλογα με το είδος της γιόγκα που έχεις επιλέξει να κάνεις. Κάποιοι επιλέγουν να κάνουν πιο “χαλαρή” προπόνηση και άλλοτε πιο έντονη. Ανάλογα με το τι είδους ασκήσεις – προπόνηση έχεις επιλέξει να κάνεις, η πάνω επιφάνεια θα πρέπει να προσαρμόζεται στο είδος της άσκησης για αποφυγή τυχόν τραυματισμών.

Στρώματα Γυμναστικής - Γενικές Ασκήσεις

Στρώματα γυμναστικής παρόμοιων διαστάσεων με το Pilates είναι κατάλληλα για γενικές ασκήσεις σε μια καθημερινή σου προπόνηση. Γενικές ασκήσεις θεωρούνται οι διατάσεις, σανίδα, κοιλιακοί και άλλες παρόμοιες, ασκήσεις δηλαδή που εκτελούνται στο πάτωμα. Ωστόσο καλό είναι η επάνω επιφάνεια να καλύπτεται με ένα στρώμα βινυλίου, που επιτρέπει τον ευκολότερο καθαρισμό μετά την χρήση του.

Ανθεκτικό Χαλάκι Γυμναστικής

Πολλοί επιλέγουν να προσθέσουν στον εξοπλισμό τους πιο ανθεκτικά στρώματα γυμναστικής, όπως αυτά που βρίσκονται στα γυμναστήρια ή στα studio γυμναστικής της γειτονίας τους. Τα συγκεκριμένα χαλάκια είναι ελαφρώς πιο χοντρά και κυρίως κατασκευασμένα από υλικά που εξασφαλίζουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Αν ψάχνεις να προμηθευτείς ένα τέτοιου είδους στρώμα γυμναστικής τα ιδανικά χαρακτηριστικά είναι εκείνα που έχουν τα στρώματα γυμναστικής για Pilates. Όπως και στα στρώματα  γυμναστικής για γενικές ασκήσεις καλό είναι η επάνω επιφάνεια να καλύπτεται με ένα στρώμα βινυλίου, που επιτρέπει τον ευκολότερο καθαρισμό μετά την χρήση του καθαρισμό.

Επίλεξε σε ποια από τις παρακάτω κατηγορίες ανήκεις και εξοπλίσου με το κατάλληλο χαλάκι γυμναστικής σύμφωνα με τις δικές σου ανάγκες. Όλα τα χαλάκια γυμναστικής μπορείς να τα βρεις στο eshop μας ή να επισκεφτείς ένα από τα 56 φυσικά μας καταστήματα. Απογείωσε τις επιδόσεις με το κατάλληλο χαλάκι γυμναστικής για εσένα.

YOUR PERFECT GYM MA(CH)T IS HERE!

Explore More