Δωρεάν μεταφορικά για όλες τις παραγγελίες άνω των 59€!

Κάνε αγορές αξίας 60€ και άνω & μια

έκπληξη

σε περιμένει στο email σου!

4 Εύκολα, γρήγορα & νόστιμα snack που θα ξετρελάνουν τα παιδιά!

4 Εύκολα, γρήγορα & νόστιμα snack που θα ξετρελάνουν τα παιδιά!
22-08-2023

Τικ τοκ, τικ τοκ… Λίγες μέρες έμειναν για να ξεκινήσουν τα σχολεία για την φετινή σχολική χρονιά. Ήρθε η περίοδος όπου οι γονείς έχουν αρχίσει να δημιουργούν την λίστα για τον απαραίτητο σχολικό εξοπλισμό. Καλά όλα αυτά, αλλά τι γίνεται με τα snack του σχολείου; Χρειάζεσαι εύκολες, έξυπνες και πάνω από όλα υγιεινές συνταγές που μπορούν να συνοδεύσουν το παιδί σου στο σχολείο ή ακόμα και στις δραστηριότητες του; Σε έχω! Δες παρακάτω συνταγές για snack που θα ξετρελάνουν το παιδί σου! 

Τορτίγιες φρούτων με φυστικοβούτυρο και μέλι

Υλικά

•Τορτίγιες

•Φρούτα της επιλογής σας

•1 - 1/2- 2 κ.σ. φυστικοβούτυρο

•1-1/2- 2 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση

1. Άνοιξε την τορτίγια και άπλωσε το φυστικοβούτυρο  

2. Κόψε τα φρούτα που έχεις επιλέξει, στη συνέχεια πρόσθεσε τα στην τορτίγια

3. Ρίξε λίγο μέλι πάνω από τα φρούτα

4. Κλείσε την τορτίγια σαν ρολό

5. Κόψε την τορτίγια σε κομμάτια ώστε να δημιουργηθούν μικρά ρολάκια

Μπάρες με σοκολάτα και δημητριακά

Υλικά

• 2/3 κούπας μέλι

• 1/2 κούπα ταχίνι ή φυστικοβούτυρο

• 1/4 κούπας μαύρη ζάχαρη

• 1/4 κούπας κακάο

• 1/2 κουταλιά γλυκού βανίλια σε σκόνη

• 1/2 κουταλιά γλυκού αλάτι

• 2 κούπες νιφάδες βρώμης

• 2 κούπες corn flakes

• 1 κούπα σταγόνες  ή τριμμένη μαύρη σοκολάτα

Εκτέλεση

1. Τοποθέτησε σε χαμηλή φωτιά το μέλι, το ταχίνι και την μαύρη ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς ώσπου να λιώσει η ζάχαρη.

2. Αφαίρεσε από την φωτιά την κατσαρόλα σου και πρόσθεσε το κακάο, την βανίλια και το αλάτι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

3. Πρόσθεσε την βρώμη και συμπλήρωσε λίγα λίγα τα δημητριακά. Μόλις το μείγμα αρχίσει να δένει σταμάτα να προσθέτεις δημητριακά και πρόσθεσε τα 2/3 της κούπας με τις νιφάδες σοκολάτας. Αν δεν θες να διαλυθεί τελείως η σοκολάτα ανακάτεψε το μείγμα ελάχιστα.

4. Σε ένα λαδωμένο ταψί και αφού έχεις απλώσει και αλουμινόχαρτο μπορείς να απλώσεις το μείγμα σου.

5. Όση σοκολάτα έχει μείνει βάλε την πάνω στο μείγμα χωρίς να ανακατέψεις και πίεσε το με τα χέρια σου για να απλωθεί καλά και να μην αφήνει κενά.

6. Σκέπασε με λαδόκολλα και τοποθέτησε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

7. Μόλις περάσουν οι 3 ώρες βγάλε το από το ψυγείο αφαίρεσε το αλουμινόχαρτο και κόψε τις μπάρες σου στο σχήμα που επιθυμείς.

Tip: Οι μπάρες μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για 2 μήνες και στην κατάψυξη για 6 μήνες.

Chips Μήλου

Υλικά

• 4 μεγάλα μήλα

• 1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη

• ½ κ.γ. γαρίφαλο, σε σκόνη

• 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Εκτέλεση

1. Κόψε τα μήλα σε λεπτές φέτες

2. Πρόσθεσε σε ένα μικρό μπολ το τζίντζερ, το γαρίφαλο σε σκόνη και την κανέλα

3. Ρίξε ομοιόμορφα την σκόνη που έχεις δημιουργήσει πάνω από τις φέτες

4. Ψήσε πάνω και κάτω στο φούρνο στους 150 βαθμούς για περίπου 2 ώρες μέχρι τα μήλα να στεγνώσουν και να γίνουν τραγανά ώστε να θυμίζουν chips

Cinnamon Rolls

Υλικά

• 250 γρ. γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου

• 10 γρ. μαγιά ξηρή

• 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

• 80 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

• 700 γρ. αλεύρι για τσουρέκι

• 1 πρέζα αλάτι

• 2 αβγά, μεσαία

• ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

• αλεύρι γ.ο.χ., για το άνοιγμα της ζύμης

• 150 γρ. ζάχαρη καστανή

• 20 γρ. κανέλα

• 100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

• βούτυρο, για το ταψί

• 100 γρ. ζάχαρη άχνη

• 5-10 γρ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

1. Πρόσθεσε στον κάδο του μίξερ το γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακάτεψε με σύρμα χειρός

2. Πρόσθεσε το βούτυρο, το αλεύρι, το αλάτι, τα αβγά, το ξύσμα λεμονιού και χτύπα με γάντζο σε δυνατή ταχύτητα για 8-10 λεπτά.

3. Πρόσθεσε τη ζύμη σε αλευρωμένο μπολ, κάλυψε τη με μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 1 ώρα. Προσοχή, η ζύμη είναι αρκετά κολλώδης.

4. Στη συνέχεια τοποθέτησε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και άνοιξε τη με έναν πλάστη

5. Σε ένα μπολ πρόσθεσε τη ζάχαρη, την κανέλα, το βούτυρο και ανακάτεψε τα όλα καλά μέχρι να γίνει μια πάστα

6. Άπλωσε σε όλη την επιφάνεια της ζύμης και τύλιξε σε ρολό από τη μεγάλη πλευρ

7. Κόψε το ρολό σε 16 κομμάτια και μετέφερε το σε βουτυρωμένο ταψί, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.

8. Πίεσε απαλά με τα χέρια σου ώστε να έχουν όλα το ίδιο ύψος

9. Κάλυψε με πετσέτα και άφησε τα περίπου 30 λεπτά ώστε να διπλασιαστούν σε όγκο

10. Προθέρμανε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα

11. Ψήσε για 30 λεπτά

12. Τέλος, σε ένα μπολ βάλε την άχνη και πρόσθεσε λίγες σταγόνες από τον χυμό λεμονιού

13. Ανακατεύεσαι και πρόσθεσε χυμό λεμονιού μέχρι να έχουμε ένα παχύρευστο γλάσο

14. Άπλωσε το γλάσο πάνω από τα cinnamon rolls και έτοιμα!

THINK SMART, EAT HEALTHY!

Explore More