ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΆΝΩ ΤΩΝ 20€!
Τηλ.210-2806060

Νάντια Ράπτη - Σχεδιάστρια ρούχων και επιχειρηματίας

Nάντια

Ράπτη

Σχεδιάστρια ρούχων & επιχειρηματίας

Για μένα το στιλ είναι η αποτύπωση της προσωπικότητάς μας. Αυτό που μας κάνει να νιώθουμε όμορφα, που μας δίνει αυτοπεποίθηση. Αυτό ήθελα να περάσω σε όλες τις γυναίκες και δημιούργησα, πριν περίπου 10 χρόνια, τη δική μου επωνυμία γυναικείων ρούχων.

Σίγουρα είναι ένας πολύ δημιουργικός και ωραίος τομέας,
αλλά παράλληλα και πολύ δύσκολος. Γιατί η μόδα μπορεί να φαντάζει γυναικεία υπόθεση, η επιχειρηματικότητα όμως είχε πάντα αντρική ταυτότητα.
Για να καθιερωθείς πρέπει να δίνεις τη μάχη σου κάθε μέρα. Για να επιβιώσεις πρέπει να βάλεις φωνή, να μην αφήσεις ποτέ τίποτα και κανέναν να σε ρίξει, να σε κάνει να νιώσεις αδύναμη. Πρέπει να βρεις τον τρόπο να σηκώνεις τον εαυτό σου ξανά και ξανά μετά από κάθε απογοήτευση.

Ναι, η γυναικεία επιχειρηματικότητα θέλει στομάχι,
αλλά στη δική μου περίπτωση θέλει και… πόδια.

Γιατί ο τρόπος που βρήκα εγώ για να καταφέρνω να ξεπερνάω τα δύσκολα, να παίρνω δύναμη και να συνεχίζω, είναι το τρέξιμο. Τρέχω στους δρόμους, τρέχω σε αγώνες και με κάθε μου βήμα διώχνω κάθε μου αρνητική σκέψη.

Σε έναν αγώνα τρεξίματος πήρα και το μεγαλύτερο μάθημα της ζωής μου.
Ήταν ο Μαραθώνιος του 2019, που ενώ είχα τρέξει σε πολλούς προηγούμενους,
σε αυτόν είχα τη τιμή να είμαι συνοδός σε παιδί με αναπηρικό αμαξίδιο.

Είχα ξεκινήσει με τεράστια χαρά, όταν στη διαδρομή αναγκάστηκα λόγω δικού μου τραυματισμού να χωριστώ μαζί του και να τερματίσουμε ξεχωριστά.
Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Ένιωσα πραγματικά αδύναμη και έναν δυνατό πόνο μέσα μου που έχασα μια τόσο σημαντική για εμένα μάχη.

Έφτασα στον τερματισμό κλαίγοντας, καταλαβαίνοντας τι σημαίνει να νιώθεις πραγματική απογοήτευση. Και τότε πήρα την απόφαση να μη με αφήσω ποτέ ξανά να απογοητευτώ για θέματα δουλειάς. Και να μη το βάζω ποτέ κάτω, ακόμα και όταν ο δρόμος μού κρύβει αναποδιές.

Αν κι εσύ κάποια στιγμή συναντήσεις κάποιο πρόβλημα,
θέλω να ξέρεις ότι όλα λύνονται αρκεί να κοιτάς καθαρά και με αισιοδοξία!