Κατερίνα Σάπαρη - Triathlete

Κατερίνα 

Σάπαρη

 Πρωταθήτρια Τριάθλου

Το όνομά μου είναι Κατερίνα Σάπαρη, είμαι πρωταθλήτρια Τριάθλου, Aquathlon και Aquabike.

Ασχολούμαι με την κολύμβηση από παιδί. Έχω συμμετάσχει σε πάρα πολλούς αγώνες με σημαντικές διεθνείς διακρίσεις. Αυτό όμως για το οποίο είμαι περισσότερο υπερήφανη είναι το γεγονός ότι κατάφερα να βγω νικήτρια στον πιο σημαντικό αγώνα της ζωής μου. Τον αγώνα ενάντια στις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής.

Όλα ξεκίνησαν στην εφηβεία. Η ενασχόλησή μου με τον πρωταθλητισμό και ο τελειομανής χαρακτήρας μου με οδήγησαν σε πιο σχολαστικές διατροφικές επιλογές. Η διατροφή και η εικόνα του σώματός μου απέκτησαν πολύ μεγάλη σημασία για μένα.

Αρχικά, αποφάσισα να σταματήσω τις «ατασθαλίες», περιορίζοντας την κατανάλωση τροφίμων χαμηλής θρεπτικής αξίας καθώς και τις λιχουδιές. Σταδιακά όμως άρχισα να αποκλείω και άλλες τροφές που είχαν λίπη και υδατάνθρακες, με στόχο να χάνω διαρκώς βάρος. Ταυτόχρονα έκανα υπερεντατική γυμναστική για να «κάψω» όσες θερμίδες είχα καταναλώσει.

Η ανορεξία στη συνέχεια έγινε βουλιμία, κι έπειτα ξανά ανορεξία. Ένας φαύλος κύκλος που έμοιαζε αδιέξοδος.

Κι όμως, βρέθηκε κάτι που με βοήθησε να βγω απ’ όλο αυτό… ο αθλητισμός! Τον αγαπούσα πάντα τόσο πολύ, που δεν θα επέτρεπα σε τίποτα να μου τον στερήσει.

Μου πήρε καιρό, χρειάστηκε να ζητήσω και ιατρική βοήθεια, αλλά τελικά τα κατάφερα!

Τώρα πια τρέχω γιατί με κάνει να νιώθω ελεύθερη και δυνατή και όχι για να διατηρήσω χαμηλό το σωματικό μου βάρος. Το τρέξιμο με βοηθά να αποβάλλω το άγχος, να χαλαρώνω και να εστιάζω σε θετικές σκέψεις.

 

Κάθε τερματισμός είναι μια μικρή γιορτή που τη μοιράζομαι με φίλους και συναθλητές! Κάθε προπόνηση είναι μια μικρή γιορτή! Και δεν έχει καμία σημασία το είδος της προπόνησης…

Αν δεν το κάνεις ήδη, ξεκίνα τώρα να αθλείσαι. Κάνε την άσκηση τρόπο ζωής!

Περπάτα, τρέξε, χόρεψε, κολύμπα… βγες για ποδήλατο! Αφιέρωσε χρόνο σ΄ εσένα! Αγάπησε το σώμα σου!

Πίστεψε στον εαυτό σου!