ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΆΝΩ ΤΩΝ 20€!
Τηλ.210-2806060

Ιφιγένεια Μπάκα - Pilates instructor και επιχειρηματίας

Ιφιγένεια

Μπάκα

 Pilates instructor & επιχειρηματίας

Από μικρό παιδί είχα μεγάλη αγάπη στη γυμναστική. Στην Γ’ Δημοτικού ξεκίνησα το χάντμπολ και στη συνέχεια έφτασα σε σημείο να κάνω πρωταθλητισμό. Ήξερα το σώμα μου, ήξερα να το δουλεύω και μάλιστα πολλές φορές γύμναζα και τους φίλους μου.

Το Pilates ήρθε στη ζωή μου σχεδόν τυχαία, όταν ως φοιτήτρια Φυσικοθεραπείας αποφάσισα να παρακολουθήσω κάποια σεμινάρια για να γεμίσω δημιουργικά τον χρόνο μου και τελικά… με κέρδισε. Ασχολήθηκα εκτενώς με αυτό και ήξερα ότι ήρθε για να μείνει και στην καρδιά μου και στην καθημερινότητά μου.

Στα 21 μου, δούλεψα σεζόν σε νυχτερινό μαγαζί σε νησί και κατάφερα να μαζέψω κάποια χρήματα. Και τότε πήρα την απόφαση να ανοίξω το δικό μου στούντιο Pilates. Το συζήτησα με τον πατέρα μου και αν και στην αρχή ξαφνιάστηκε, πίστεψε σε εμένα και μου έδωσε το go ahead!

Μέσα σε λίγες μέρες, βρήκα χώρο, τον έκλεισα και επένδυσα όλα τα χρήματα που είχα βγάλει στο νησί, στη νέα μου επιχείρηση. Μέχρι και το τελευταίο ευρώ.
Ξεκίνησα κυριολεκτικά από το μηδέν, με μηδέν πελάτες.

Δεν ήταν εύκολο, αλλά δεν υπήρξε στιγμή που να μην πίστεψα ότι θα πετύχαινε.
Ίσως επειδή το ήθελα πάρα πολύ. Ίσως επειδή δούλεψα πάρα πολύ.
Στην αρχή, έκανα κάποια μαθήματα δωρεάν σε όποιους έδειχναν ενδιαφέρον, και μόλις κέρδιζα την εμπιστοσύνη τους και έβλεπαν τα αποτελέσματα στο σώμα τους, συνεχίζαμε τη συνεργασία μας κανονικά και μάλιστα οι ίδιοι το διέδιδαν και σε άλλους και έτσι μεγάλωνε συνεχώς το πελατολόγιό μου. Αυτό μου έδωσε μια επιπλέον ώθηση. Όλα γινόντουσαν πολύ γρήγορα, αλλά και εγώ το κυνηγούσα. Ήμουν από το πρωί μέχρι το βράδυ εκεί.
Έτσι σήμερα, στα 25 μου, έχω δύο δικά μου στούντιο Pilates.
Αν οι επιχειρήσεις μου δεν σχετιζόταν με κάτι που αγαπώ τόσο πολύ, μάλλον δεν θα τα κατάφερνα. Αλλά όταν κάνεις επάγγελμα αυτό που λατρεύεις από παιδί, νιώθεις οικεία με αυτό, δεν νιώθεις το ρίσκο.
Για μένα, το να βλέπεις ένα σώμα μέρα με τη μέρα να αλλάζει προς τον στόχο που έχει θέσει και μάλιστα -κυριολεκτικά- με τον ιδρώτα του, είναι μαγικό.

Αυτό λοιπόν που μπορώ να πω με σιγουριά, είναι ότι η επιτυχία μπορεί να έρθει πολύ πιο γρήγορα απ’ όσο φαντάζεσαι. Αρκεί να είσαι σίγουρη γι’ αυτό που θέλεις κι αγαπάς, να μη διστάσεις να το τολμήσεις και φυσικά να δουλέψεις σκληρά.