ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΆΝΩ ΤΩΝ 20€!
Τηλ.210-2806060

Γιούλικα Σκαφιδά - Running

Γιούλικα

Σκαφιδά

 Ηθοποιός & Ερασιτέχνης Δρομέας

 

Είμαι η Γιούλικα Σκαφιδά και είμαι ερασιτέχνης δρομέας μεγάλων αποστάσεων.

Πριν από 2,5 χρόνια διαγνώστηκα με 2 αυτοάνοσα νοσήματα. Ένα πρόβλημα υγείας που θα με ακολουθεί για πάντα.

Όταν σου συμβαίνει κάτι τέτοιο, έχεις δύο επιλογές για να συνεχίσεις: ή θα κανείς πως δεν το άκουσες, πως δε συμβαίνει τίποτα ή θα προσαρμοστείς στα νέα δεδομένα. Εγώ επέλεξα να προσαρμοστώ. Να αλλάξω δηλαδή την καθημερινότητά μου.

Τα αυτοάνοσα ξέρετε λειτουργούν κάπως αυτόνομα. Τη μια μέρα σε κάνουν να τα ξεχνάς και την επόμενη μπορεί να σου κάνουν τη ζωή δύσκολη. Κάτι σαν σκωτσέζικο ντους.

Μαθαίνεις όμως να ζεις με τις δυσκολίες και τα απρόοπτα και να αντιμετωπίζεις δυναμικά την κάθε στιγμή. Με σεβασμό στο σώμα σου, αλλά με σεβασμό και στις επιθυμίες σου, οι οποίες είναι επίσης σημαντικές. Εγώ τουλάχιστον αυτό έκανα. Γιατί έτσι είμαι εγώ.

   Έτσι όταν με συμβούλεψαν όλοι οι φίλοι και οι γνωστοί να μην τρέξω στον Μαραθώνιο γιατί θα ήταν πολύ επιβαρυντικό για το σώμα μου, δεν το δέχτηκα πολύ καλά, αντέδρασα. Αισθανόμουν απόλυτα υγιής εκείνη την περίοδο, ήμουν σε φόρμα και ξαφνικά έμπαινε ένας φραγμός.

Είναι περίεργο γιατί δε σου λένε «κόψε το τσιγάρο» που αντικειμενικά κάνει κακό ή «κόψε τα πολλά γλυκά » γιατί η πολλή ζάχαρη κάνει κακό. Σου λένε «κόψε το τρέξιμο» που είναι κάτι καλό, που για μένα είναι μεγάλη χαρά, είναι πηγή ενέργειας, είναι κινητήριος δύναμη. Είναι η ευτυχία μου.

Τελικά έτρεξα. Και τα κατάφερα. Ακούγοντας το σώμα μου σε κάθε χλμ. αλλά και τα θέλω μου! Το τρέξιμο μου προσφέρει αυτή τη χαρά! Να νιώθω πως τίποτα δεν έχει αλλάξει, πως μπορώ να κάνω τα πάντα, απλά… λίγο πιο αργά απ’ ότι πριν!

Τη στιγμή που συνειδητοποιείς ότι δεν είσαι παντοδύναμος, ή θα αφήσεις να σε κυριεύσει ο φόβος ή δεν θα του δώσεις κανένα περιθώριο. Και πολλές φορές ίσως δεν πρέπει να ακούσεις τη λογική αλλά ν΄ ακούσεις το ίδιο σου το σώμα.

Αν του έχεις φερθείς σωστά, θα σε συμβουλέψει σωστά.