Δωρεάν παράδοση σε 1500+ Lockers BoxNow
Δωρεάν μεταφορικά για όλες τις παραγγελίες άνω των 59€!

Πρωινό τρέξιμο: Τα οφέλη που σου προσφέρει

Πρωινό τρέξιμο: Τα οφέλη που σου προσφέρει
18-05-2023

Τα task μέσα στη μέρα σου είναι πολλά και πάντα προσπαθείς να τα βγάλεις όλα εις πέρας χωρίς να τα καταφέρνεις στο 100% κάθε φορά. Έχεις βάλει στόχο να μην παραμελείς τον εαυτό σου και όσο κουρασμένος/η και αν είσαι, προσπαθείς να κάνεις έστω και 30’ γυμναστική την ημέρα. Είναι πολύ συχνό φαινόμενο να αποφεύγεις τη γυμναστική αφού προτιμάς μετά από τη δουλειά να χυθείς στον καναπέ και να λιώσεις στο Netflix.

Τι θα έλεγες όμως να προσπαθούσες να εντάξεις τη γυμναστική στη καθημερινότητα σου πριν από τη δουλειά; Συγκεκριμένα το πρωινό τρέξιμο είναι εκείνο που θα σε βοηθήσει να ξεκινήσεις όπως ακριβώς πρέπει τη μέρα σου. Ποια είναι τα οφέλη που σου προσφέρει το τρέξιμο όμως;

Διάθεση στα ύψη

Μπορεί ο ήχος από το ξυπνητήρι πολύ νωρίς το πρωί να μην είναι ευχάριστος αλλά πίστεψε μας μετά από το πρωινό τρέξιμο θα έχεις απίστευτή διάθεση. Συγκεκριμένα αν το εντάξεις εντατικά στην καθημερινότητα σου θα μειωθεί το άγχος, η κούραση και θα αποκτήσεις αυτοπεποίθηση. Όταν η μέρα ξεκινάει με μια μορφή άσκησης η διάθεση μας αλλάζει πάντα προς το καλύτερο.

Ενέργεια χωρίς συμπληρώματα διατροφής

Προτίμησε να τρέξεις στο πιο κοντινό πάρκο και όχι σε έναν απλό βαρετό διάδρομο γυμναστηρίου. Εξάλλου οι έρευνες έχουν αποδείξει ότι το τρέξιμο σε εξωτερικό χώρο συμβάλλει καλύτερα στην ενέργεια σου. Πίστεψε μας θα σου δώσει περισσότερη ενέργεια από ότι θα έκανε απλά ένα φλιτζάνι καφές για να “ανοίξεις” τα μάτια σου.

Ύπνος σαν πουλάκι

Το να αφυπνίζεις τον εαυτό σου με μια μορφή πρωινής άσκησης είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς σε εσένα και το βραδινό σου ύπνο. Ναι καλά διάβασες θα συμβάλλει θετικά στον ύπνο σου! Η ενέργεια που καλείσαι να καταναλώσεις κατά τη διάρκεια της άσκησης διεγείρει τις διαδικασίες αποκατάστασης κατά τη διάρκεια του ύπνου. Φυσικά συμβάλλει και οι πολλές υποχρεώσεις που έχεις μέσα στη μέρα.

Αποδοτικότητα στα καθημερινά σου task

Γενικά όποια μορφή άσκησης και αν επιλέξεις να εντάξεις στην καθημερινότητα σου θα βελτιώσουν την λειτουργία του εγκεφάλου και θα αυξήσει τα επίπεδα της μνήμης. Πόσο μάλλον όταν το τρέξιμο είναι η αιτία για να ξεκινήσεις την ημέρα σου. Θα μπεις σε μια εγρήγορση που όλα θα κυλάνε πολύ πιο γρήγορα και παραγωγικά συμβάλλοντας στην αποδοτικότητα σου στην δουλειά ακόμα και σε απλές συνήθειες όπως οι δουλειές στο σπίτι.

Καλή φυσική κατάσταση

Το 90% του πληθυσμού γυμνάζεται για την άρτια φυσική του κατάσταση παραλείποντας όλα τα παραπάνω οφέλη. Έτσι λοιπόν είναι ευρέως γνωστό πως με το πρωινό τρέξιμο ή περπάτημα θα καταφέρεις να δημιουργήσεις τη φυσική κατάσταση που πάντα ήθελες, από πλευράς εμφάνισης αλλά και αντοχών. Μην ξεχνάς πως το καλοκαίρι είναι μια ανάσα μακριά!

Τι περιμένεις λοιπόν; Άρπαξε τα παπούτσια για τρέξιμο και δες το πρωινό ξύπνημα με άλλη ματιά. Πλέον γνωρίζεις και εσύ τα οφέλη του πρωινού τρεξίματος, πιστεύουμε πως θα συμφωνούσες στην ιδέα να ξυπνάς λίγο νωρίτερα ώστε να κερδίσεις όλα τα παραπάνω. Το πάρκο της γειτονίας σου σε περιμένει, αύριο είναι μια νέα μέρα, μη την αφήσεις να πάει χαμένη, το ΄χεις!

Explore More