Δωρεάν μεταφορικά για όλες τις παραγγελίες άνω των 59€!

5 tips για να τρέξεις στις χαμηλές θερμοκρασίες άφοβα

5 tips για να τρέξεις στις χαμηλές θερμοκρασίες άφοβα
09-03-2022

Τα τελευταία χρόνια έχουμε παρατηρήσει μεγάλη αλλαγή στις θερμοκρασίες τόσο το καλοκαίρι όσο και τον χειμώνα. Η αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες τον χειμώνα μπορεί να έχουν σταθεί εμπόδιο στο καθημερινό σου τρέξιμο. Ωστόσο αν είσαι αποφασισμένος ότι δεν θες να χάσεις την καθημερινή σου συνήθεια και να συνεχίσεις να τρέχεις ακόμα και σε αυτή την δύσκολή συνθήκη, δεν έχεις πάρα μόνο να ακολουθήσεις τα 5 παρακάτω tips για να τρέχεις και στο κρύο.

Το No1 είναι το ζέσταμα

Ποτέ μην παραμελείς το ζέσταμα! Όσο βαρετό και αν σου φαίνεται πριν την γυμναστική, χρειάζεται να κάνεις ένα καλό ζέσταμα για να αποφύγεις τυχόν τραυματισμούς. Ειδικά όταν το κρύο κυριεύει είναι πιο δύσκολο για το σώμα σου να ζεσταθεί και να ανταπεξέλθει σωστά στην γυμναστική σου και σε αυτή την περίπτωση στο τρέξιμο σου.

Ντύσου σωστά όχι υπερβολικά   

Τα ρούχα στην συγκεκριμένη περίπτωση παίζουν σημαντικό ρόλο. Αυτό που δεν θέλουμε να γίνει είναι να είσαι προστατευμένος με απλά ένα μπουφάν, τα ρούχα σου θα μουσκέψουν και ύστερα θα έχει ως αποτέλεσμα το σώμα σου να παγώνει.

Επομένως εκτός από την επιλογή ενός ζεστού μπουφάν η ιδανική λύση είναι η επιλογή ενός ισοθερμικού εσωτερικά. Το πρώτο στρώμα του ντυσίματος σου θα πρέπει να μπορεί να στεγνώσει γρήγορα μεταφέροντας την υγρασία μακριά από το σώμα και στο επόμενο στρώμα. Όσο πιο γρήγορα μεταφέρεται ο ιδρώτας μακριά από το δέρμα, τόσο καλύτερη είναι η ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος. Υλικά όπως το βαμβάκι θα πρέπει να αποφεύγονται επειδή απορροφούν και αποθηκεύουν την υγρασία.

Ωστόσο Τα ισοθερμικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι χωρίζονται σε 3 βασικές κατηγορίες: Essentials, Active και Merino. Στην περίπτωση μας χρειαζόμαστε ισοθερμικό που ανήκει στην κατηγορία Active.

Η συγκεκριμένη κατηγορία ισοθερμικών προορίζεται μόνο για άθληση καθώς η κίνηση είναι απαραίτητη ώστε να επιτευχθεί μια υψηλή θερμοκρασία. Το ύφασμα είναι ιδιαίτερα ελαστικό ώστε να ακολουθεί το σώμα και να διευκολύνει την ελευθερία κινήσεων.

Αλλά τι γίνεται με τα άκρα σου; Καλό θα ήταν να επιλέξεις γάντια για τα χέρια σου ώστε να μην ανοίξουν από το κρύο αλλά φυσικά να μην γίνουν ‘’παγάκι’’. Όσο για το κεφάλι προτίμησε να επιλέξεις ένα σκουφί όπου θα κρατάει το κεφάλι και τα αυτιά σου ζεστά ενώ ένα περιλαίμιο είναι ιδανικό για να κρατήσει τον λαιμό σου στα ζεστά.

Μείνε ζεστά ενυδατωμένος

Το να είσαι ενυδατωμένος είναι σημαντικό για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις στην γυμναστική σου. Με το κρύο να κυριεύει τον χειμώνα καθιστά πιο δύσκολο το έργο σου να πίνεις συνεχώς νερό. Αυτό που θα σε συμβουλεύαμε είναι να επιλέξεις την κατανάλωση κάποιο ζεστού ροφήματος ιδανικά ένα σαράντα λεπτό πριν το τρέξιμο. Η ενυδάτωση είναι σίγουρη, ωστόσο θα ανεβάσεις την θερμοκρασία του σώματος και θα είσαι καλύτερα προετοιμασμένος. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα πάρεις μαζί σου ένα μπουκάλι με νερό.

Επέλεξε την διαδρομή

Είπαμε να βγεις να τρέξεις στο κρύο αλλά να μην το παρακάνεις όμως. Τι θέλουμε να πούμε με αυτό; Απέφυγε να τρέξεις δίπλα στην θάλασσα ή σε κάποιο πολύ ανοιχτό σημείο αφού το κρύο θα είναι ιδιαίτερα αυξημένο εκεί και ως  αποτέλεσμα θα έχεις να κρυώσεις και όχι να απολαύσεις την γυμναστική σου στο κρύο.

Ζεστά και στεγνά πόδια  

Τα πόδια σου είναι το βασικό ‘’εργαλείο’’ για να πραγματοποιήσεις το τρέξιμο. Θα πρέπει να κρατήσεις τα πόδια σου ζεστά και στεγνά από το κρύο, τα αδιάβροχα παπούτσια για τρέξιμο είναι η λύση. Ωστόσο επέλεξε να τρέχεις μεγαλύτερες αποστάσεις ώστε τα πόδια σου να συνηθίσουν το κρύο.

COLD WEATHER RUNNERS ARE BEASTS

Explore More