Δωρεάν παράδοση σε 1000+ Lockers BoxNow
Δωρεάν μεταφορικά για όλες τις παραγγελίες άνω των 59€!

Layering System 3 Επιπέδων: Αντιμετώπισε το κρύο άφοβα

Layering System 3 Επιπέδων: Αντιμετώπισε το κρύο άφοβα
20-01-2023

Ο χειμώνας έχει κάνει αισθητή την παρουσία του συντροφιά με το κρύο. Αλλά αν θες να είσαι πάντα ζεστός σε Outdoor ή Hiking εξορμήσεις θα χρειαστεί να κάνεις το λεγόμενο layering system 3 επιπέδων. Τι πραγματικά είναι όμως το layering system 3 επιπέδων; Στην πραγματικότητα αναφερόμαστε σε ένα εσωτερικό, ενδιάμεσο και εξωτερικό στρώμα που θα ρυθμίσουν την θερμοκρασία και θα είσαι πάντοτε στα ζεστά. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, στα καταστήματά μας θα βρείτε τη μεγαλύτερη ποικιλία ειδών outdoor με το μπουφάν να πρωταγωνιστεί στις πωλήσεις. Η INTERSPORT αναλύει τα 3 επίπεδα παρακάτω και σου προτείνει λύσεις για να αντιμετωπίσεις το κρύο χωρίς φόβο και φέτος τον χειμώνα.

1ο επίπεδο: ΡΥΘΜΙΣΗ – εσωτερικό στρώμα, ρυθμίζει τη θερμοκρασία. Προϊόν που προτείνουμε - ισοθερμικά

Το πρώτο στρώμα θα πρέπει να μπορεί να στεγνώσει γρήγορα μεταφέροντας την υγρασία μακριά από το σώμα και στο επόμενο στρώμα. Όσο πιο γρήγορα μεταφέρεται ο ιδρώτας μακριά από το δέρμα, τόσο καλύτερη είναι η ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος. Υλικά όπως το βαμβάκι θα πρέπει να αποφεύγονται επειδή απορροφούν και αποθηκεύουν την υγρασία. Τα ισοθερμικά αποτελούν ιδανική επιλογή για την κάλυψη αναγκών του πρώτου στρώματος. Είναι κατάλληλο για ψυχρές ημέρες τόσο σε πεζοπορίες στο βουνό όσο και για χρήση μέσα στην πόλη.  

Τι προσφέρει το 1ο επίπεδο;

Διατηρεί την θερμοκρασία του σώματος σου.
Απομακρύνει γρήγορα την υγρασία από το σώμα.
Στεγνώνει γρήγορα με αποτέλεσμα να βάζει ‘’φρένο’’ στις σκέψη ότι μπορεί να κρυώσεις μετά την προπόνηση σου σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Τεχνολογίες & Χαρακτηριστικά που μπορείς να συναντήσεις

DRY PLUS: Τεχνολογία που απομακρύνει τον ιδρώτα και ελέγχει την θερμοκρασία του σώματος.
•Μαλακό ύφασμα για άνετη εφαρμογή όλη μέρα

2ο επίπεδο: ΜΟΝΩΣΗ – ενδιάμεσο στρώμα, κρατάει τη θερμοκρασία. Προϊόν που προτείνουμε – fleece και λεπτά μπουφάν

Το δεύτερο στρώμα είναι η μόνωση που προστατεύει από τις χαμηλές θερμοκρασίες, για παράδειγμα ένα fleece. Στην πραγματικότητα αυτό που κάνει ένα fleece είναι ότι με την κίνηση των χεριών προκαλείται τριβή με το ισοθερμικό που αποτελεί το πρώτο layer με αποτέλεσμα να αυξάνεται η θερμοκρασία και να εξαπλώνεται παντού σε όλο το σώμα. Έτσι θα είσαι πάντα προστατευμένος από το κρύο. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις λεπτά μπουφάν με γέμιση από συνθετικές ίνες, τα οποία έχουν την ιδιότητα να συγκρατούν τον θερμό αέρα που εκπέμπει το σώμα.

Τι προσφέρει το 2ο επίπεδο;

Διατήρηση του θερμού αέρα που εκπέμπει το σώμα σου.
Μόνωση και μαλακή αίσθηση για άνεση όλη την διάρκεια της ημέρας.   
Γρήγορο στέγνωμα με αποτέλεσμα να βάζει ‘’φρένο’’ στις σκέψη ότι μπορεί να κρυώσεις μετά την προπόνηση σου σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Τεχνολογίες & Χαρακτηριστικά που μπορείς να συναντήσεις

PRIMALOFT®: Μονωτικό υλικό με μεταξένια απαλότητα που διατηρεί και μιμείται τη ζεστασιά από τα πούπουλα χήνας.
PFC free: Ανθεκτικό ύφασμα προσφέρει πολύ καλή διαπνοή και απωθεί τις ψιχάλες της βροχής.
Πολλαπλές οριζόντιες ραφές για σταθεροποίηση του μονωτικού υλικού σε όλο το σώμα.

3ο επίπεδο: ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ – εξωτερικό στρώμα, προστατεύει από το κρύο, τον αέρα και τη βροχή. Προϊόν που προτείνουμε – όλα τα μπουφάν

Το τρίτο στρώμα έρχεται σε επαφή με τις καιρικές συνθήκες γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να παρέχει υψηλή αδιαβροχοποίηση, αντιανεμικότητα και διαπνοή. Κάθε εταιρία για να κατασκευάσει τα τεχνικά μπουφάν χρησιμοποιεί μια μεμβράνη. Έτσι δημιουργεί ένα τεχνικό μπουφάν το οποίο ρυθμίζει την υγρασία του σώματος και θα σε προστατέψει απόλυτα από όλες τις καιρικές συνθήκες. Ως μεμβράνη ορίζουμε το λεπτό φιλμ που τοποθετείται κάτω από το ύφασμα με σκοπό να εξασφαλίσουμε αδιαβροχοποίηση, αντιανεμικότητα και διαπνοή.

Τι είναι όμως η διαπνοή; Η διαπνοή είναι στην πραγματικότητα ο κύκλος του αέρα, δηλαδή η εσωτερική θερμοκρασία που προσφέρει το σώμα ‘’εγκλωβίζεται’’ ενώ επιτρέπει την διοχέτευση των υδρατμών προς τα έξω ώστε να μην ιδρώνεις κατά την διάρκεια της άσκησης σου. Καθώς η διαπνοή είναι αρκετά σημαντική, βεβαιώσου ότι το μπουφάν σου διαθέτει φερμουάρ αξαερισμού για να υποστηρίξει τη διαδικασία εξάτμισης ολόκληρου του συστήματος των τριών επιπέδων. Μπορείς να μάθεις περισσότερα και να βρεις το κατάλληλο μπουφάν για εσένα σύμφωνα με τις ανάγκες σου στο House Of Jackets

INTERSPORT PRO TIP: Δεν πλένουμε ποτέ τα ρούχα που διαθέτουν μεμβράνη με μαλακτικό και φροντίζουμε να τα στεγνώνουμε χωρίς να ακουμπούν πάνω σε πηγές μεγάλης θερμότητας όπως το σίδερο και το καλοριφέρ.

Τι προσφέρει το 3ο επίπεδο;

Αδιαβροχοποίηση, αντιανεμικότητα και διαπνοή.
Διαδικασία εξάτμισης ολόκληρου του συστήματος
των τριών επιπέδων.

Τεχνολογίες & Χαρακτηριστικά που μπορείς να συναντήσεις

AQUAMAX: Μεμβράνη που προσφέρει υψηλή προστασία από συνθήκες ανέμου και βροχής 10.000 mm ενώ παράλληλα διαθέτει υψηλά επίπεδα διαπνοής 10.000 gr/24h.
•Πλήρως θερμοκολλημένες ραφές και φερμουάρ για επιπλέον προστασία και ανθεκτικότητα.
Ρυθμιζόμενες μανσέτες με Velcro.

Πλέον είσαι και επίσημα layering expert και γνωρίζεις πως να δημιουργείς το σωστό layering, αντιμετώπισε το κρύο σε οποιαδήποτε συνθήκη. Βρες όλα τα απαραίτητα κομμάτια για να πετύχεις το layering system 3 επιπέδων στην INTERSPORT!

Explore More