Δωρεάν παράδοση σε 1000+ Lockers BoxNow
Δωρεάν μεταφορικά για όλες τις παραγγελίες άνω των 59€!

Σε τι βοηθάει πραγματικά η YOGA;

Σε τι βοηθάει πραγματικά η YOGA;
04-07-2021

Η Γιόγκα είναι μία φυσική νοητική και ψυχική πρακτική ή μαθητεία που προέρχεται από την Ινδία. Η ετυμολογία της λέξης Yoga πηγάζει από τη λέξη “yug” που σημαίνει «ένωση» ή «συνένωση». Σύμφωνα με την εννοιολογική σημασία της λέξης, ο σκοπός της είναι να επιτύχει την πλήρη αρμονία του σώματος, του πνεύματος και του νου, ώστε να μπορέσεις να γνωρίσεις τον Πραγματικό Εαυτό σου.

Αποτελεί έναν από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να απαλλαχτείς από το καθημερινό άγχος με ηρεμία και γαλήνη χωρίς να χρειάζεται να κάνεις ασκήσεις υψηλής έντασης για να ‘’ξεφύγεις’’. Όχι δεν είναι μόνο για γυναίκες. Προσπάθησε να κάνεις για 2 εβδομάδες πριν πεις ότι δεν κάνει για εσένα και ίσως αλλάξεις γνώμη. Εγώ σου έχω τους λόγους που η Γιόγκα θα σου κάνει καλό σε όλα.

• Μειώνει το άγχος
Ακόμα και να μην ξέρεις πολλά από Γιόγκα είναι σίγουρο ότι μόλις ακούς την λέξη Γιόγκα στο μυαλό σου έρχονται λέξεις όπως χαλάρωση, ηρεμία και γαλήνη. Μια από τις πιο γνωστές ικανότητες της Γιόγκα είναι η μείωση του άγχους. Η κύρια ορμόνη που αυξάνει το άγχος είναι η κορτιζόλη η οποία κατά την διάρκεια της Γιόγκα τείνει να μειώνεται.

• Αυξάνει την συγκέντρωση
Αρκετές μελέτες έχουν αποδείξει ότι η συχνή εξάσκηση της Γιόγκα βελτιώνει την λειτουργία της μνήμης και την συγκέντρωση σου. Με την Γιόγκα, καλείσαι να ελέγχεις καλύτερα τις σκέψεις σου χωρίς να σε επηρεάζουν άλλες καταστάσεις που συμβαίνουν ταυτόχρονα στο περιβάλλον.

Αυξάνει την καλή κυκλοφορία του αίματος
Κάποιες από τις ασκήσεις που κάνεις χρειάζονται να έχεις το σώμα σου αντεστραμμένο και να στηρίζεσαι μόνο από το κεφάλι και τους ώμους που θα συμβάλλει στην καλή κυκλοφορία του αίματος.

Θα αποκτήσεις διατροφικές συνήθειες
Την φράση «Όταν τρώμε δεν μιλάμε και το πιάτο μας κοιτάμε» την γνωρίζουμε από την παιδική μας ηλικία. Επειδή η Γιόγκα εστιάζει στην συγκέντρωση πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι ενθαρρύνει τη υγιεινή διατροφή.

Συμβάλλει σημαντικά στην απώλεια βάρους
Μπορεί να μην μιλάμε για άσκηση υψηλής έντασης όπως το
cardio αλλά και η Γιόγκα έχει τον δικό της τρόπο να συμβάλλει στην απώλεια του βάρους.

• Συμβάλλει στην ευλυγισία και την ισορροπία
Η Γιόγκα βοηθάει να αυξήσουμε την ικανότητα της αίσθησης του χώρου. Άτομα με κακή στάση σώματος που προκαλούν πόνο σε μέση, πλάτη, αυχένα και γόνατα η Γιόγκα είναι αυτό που χρειάζονται.

Αν δεν έχεις ευλυγισία τα πρώτα μαθήματα θα σου φανούν βουνό αλλά μην τα παρατήσεις αμέσως δώσε λίγο χρόνο και θα δεις μετά όλα θα είναι πιο εύκολα. Με τον καιρό η ευλυγισία σου θα αυξηθεί και θα σε βοηθήσουν σε πιθανούς πόνους που έχεις σε όλο σου το σώμα.

Ο ύπνος σου θα γίνει καλύτερος
Η Γιόγκα αυξάνει την έκκριση μελατονίνης, της ορμόνης που ρυθμίζει την εναλλαγή ύπνου- εγρήγορσης με αποτέλεσμα να μειώνει τις φορές που θα ξυπνάς μέσα στην νύχτα και να απολαμβάνεις έναν καλύτερο ύπνο.

Μπορείς να κάνεις παντού
Είναι μια άσκηση που δεν χρειάζεται πάρα πολύ μεγάλο χώρο για να γίνει. Ωστόσο μπορείς να την κάνεις κυριολεκτικά παντού σε ένα χαλάκι για Γιόγκα, στο πάτωμα και το καλύτερο; Μπορείς να την κάνεις και κατά την διάρκεια των διακοπών σου, στην φύση αφού δεν χρειάζεσαι και πολλά.

CLOSE YOUR EYES AND OPEN YOUR MIND!

Explore More