Δωρεάν μεταφορικά για όλες τις παραγγελίες άνω των 59€!

Καθημερινό περπάτημα: Η συνήθεια που θα γίνει λατρεία

Καθημερινό περπάτημα: Η συνήθεια που θα γίνει λατρεία
17-02-2022

Μπορεί το περπάτημα να μην αποτελεί κάποιου είδους έντονης άσκησης αλλά τα οφέλη που σου προσφέρει είναι πολλά τόσο για το σώμα όσο και για τη υγεία σου. Δεν είναι τυχαίο πως όλοι οι γιατροί και γυμναστές μας συμβουλεύουν να περπατάμε όσο περισσότερο μπορούμε καθημερινά. Το παρακάτω άρθρο πιστεύουμε θα σε πείσει να ενσωματώσεις το τρέξιμο στην καθημερινότητα σου.

Πόσο καλό είναι για την υγεία μου;

«Ξεκίνα να περπατάς» ίσως είναι η πιο γνωστή φράση των καρδιολόγων και όχι αδίκως. Όπως μπορείς να καταλάβεις μπορεί να συμβάλλει στη πρόληψη καρδιακών παθήσεων. Αλλά τα οφέλη για τη υγεία δεν σταματάνε εκεί. Βοηθάει πολύ τους ανθρώπους με διαβήτη, πρόβλημα κυκλοφορικού ενώ μπορεί να αποτελέσει και έναν από τους παράγοντες όπου προλαβαίνει την οστεοπόρωση, τον καρκίνο, το εγκεφαλικό ακόμα και την άνοια. Ωστόσο είναι η καλύτερη λύση στην παχυσαρκία εάν δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις για να αποβάλλεις τα κιλά.

Μπορούν να περπατάνε όλοι;

Όταν λέμε όλοι εννοούμε όλοι! Είναι η πιο απλή και εύκολη άσκηση που μπορεί να κάνει κάποιος ανεξαρτήτου ηλικίας. Η επιβάρυνση που δέχονται τα πόδια σου κατά την διάρκεια που περπατάς είναι πολύ μικρή επομένως είναι κατάλληλο για εσένα που έχει πρόβλημα στις αρθρώσεις σου, δεν θα τις επιβαρύνεις θα σε ευχαριστούν κάθε μέρα και πιο πολύ.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να είναι αποτελεσματικό;

Να ξέρεις ότι ακόμα και ένα μισάωρο την ημέρα είναι αποτελεσματικό. Αν όμως θες γρηγορότερο και καλύτερο αποτέλεσμα καταλαβαίνεις ότι θα πρέπει να αυξήσεις τον χρόνο που έχεις επιλέξει να περπατάς όπως και τις μέρες που αφιερώνεις χρόνο σε αυτό. Δημιούργησε το δικό σου πρόγραμμα σύμφωνα με τις δικές σου ανάγκες!

Οι θερμίδες που καίγονται είναι αρκετές;

Και σε αυτή την ερώτηση η απάντηση είναι ανάλογα. Έχει να κάνει με τον χρόνο αλλά και τον ρυθμό που έχεις επιλέξει να περπατάς. Για παράδειγμα αν έχεις επιλέξει να περπατάς 1,5 ώρα την ημέρα σε γρήγορο ρυθμό οι θερμίδες που καίγονται είναι περισσότερες. Ωστόσο αυτό που μπορούμε να σου πούμε με σιγουριά είναι ότι με 1 ώρα περπάτημα μπορείς να αποβάλεις από το σώμα σου έως και 600 θερμίδες. Αν είσαι λάτρεις της σοκολάτας η 1 ώρα θα λειτουργήσει σαν αντίδοτο στις θερμίδες της.

Μπορώ να το επιλέξω ως την καθημερινή γυμναστική μου αντί για κάποιο άθλημα;

Φυσικά και μπορείς να το κάνεις! Εάν είσαι από εκείνους που δεν είσαι φανατικός της γυμναστικής το περπάτημα είναι ο φίλος που πάντα έψαχνες. Προτίμησε να το κάνεις καθημερινά από τουλάχιστον 1,5 ώρα σε γρήγορο ρυθμό και τα αποτελέσματα θα σε δικαιώσουν. Θέληση και χρόνος να υπάρχει και όλα τα άλλα γίνονται!

Ποια είναι κατάλληλα παπούτσια για εμένα;

Για εσένα που έχεις επιλέξει να περπατάς στον ελεύθερο χρόνο σου ή ήρθε η ώρα να το εντάξεις στην καθημερινότητα σου τα κατάλληλα παπούτσια για εσένα είναι τα παπούτσια fitness. Μπορείς να δεις μερικά από αυτά παρακάτω:

Για τον Άνδρα

Για τη Γυναίκα

Νομίζω πως τα παραπάνω θα σε κάνουν να το ξανασκεφτείς και να ξεκινήσεις να περπατάς από σήμερα κιόλας χωρίς να χάνεις χρόνο.

KEEP WALKING!

Explore More