3 παγωτά…για να μην τελειώσει το καλοκαίρι ποτέ

3 παγωτά…για να μην τελειώσει το καλοκαίρι ποτέ
24-08-2021

Το καλοκαίρι μπορεί να φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του αλλά παραδέξου το ότι ούτε και εσύ το θέλεις αυτό. Και τι είναι αυτό που μας συνδέει με το καλοκαίρι όσο τίποτα άλλο; Μα το παγωτό φυσικά. Οι υψηλές θερμοκρασίες και η ζέστη δεν λένε να αποχωρήσουν και εσύ ψάχνεις απεγνωσμένα ένα δροσιστικό επιδόρπιο…ή και δύο…ή και τρία! Κι επειδή παγωτά υπάρχουν πολλά, τι θα έλεγες να έφτιαχνες μόνος σου τα πιο τρία θεϊκά παγωτά που δοκίμασες ποτέ;

 

Παγωτό Καρύδα…για τους survivors της παρέας

Mε τέτοιες θερμοκρασίες αδιαμφισβήτητα είσαι και εσύ ένας survivor της καθημερινότητας, που ψάχνει μια δόση δροσιάς. Η vegan αυτή επιλογή, που σου προτείνουμε με πρωταγωνιστή την καρύδα σίγουρα θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς και θα σε κάνει να τρέξεις κατευθείαν στην κουζίνα σου να το φτιάξεις. Check out την πανεύκολη και γρήγορη συνταγή παρακάτω.

Υλικά

• 2 κονσέρβες γάλα καρύδας

¾ φλιτζανιού ζάχαρη

2½ κ.σ. κορν φλάουρ

1 πρέζα αλάτι

• Λίγα αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

1. Κρατάμε στην άκρη ¼ φλιτζανιού γάλα καρύδας και ρίχνουμε το υπόλοιπο σε μια κατσαρόλα.

2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ζάχαρη με το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να σιγοβράσει το μίγμα και να διαλυθεί η ζάχαρη.

3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο γάλα με το κορν φλάουρ μέχρι να ομογενοποιηθούν και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.

4. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει το μίγμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.

5. Μεταφέρουμε το μίγμα σε μεταλλικό μπολ, αφήνουμε να κρυώσει καλά και στη συνέχεια το σκεπάζουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες να πήξει καλά.

6. Σερβίρουμε σε ένα μπολ γαρνίροντας με καβουρδισμένα αμύγδαλα.

 

 Can I have a sandwich, please?

Μήπως θα ήθελες ένα Oreo παγωτό; Η απάντηση είναι ναι.
Μήπως θα ήθελες να είναι και λίγο διαφορετικό; Η απάντηση και εδώ είναι ναι.
Και εμείς είμαστε εδώ για να σου προτείνουμε την καλύτερη συνταγή για παγωτό οreo sandwich.

Υλικά

1 συσκευασία γάλα εβαπορέ

1 κουτάκι φυτική κρέμα

1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα

1 ½ συσκευασία μπισκότα oreo

• 200 γρ. παγωμένες μπανάνες

3 βανίλιες

Λίγο τριμμένο μπισκότο oreo

Εκτέλεση

1. Βάζουμε για 3-4 ώρες τις μπανάνες στο ψυγείο κομμένες σε μικρές ροδέλες.

2. Ανοίγουμε τα οreo και αφαιρούμε την κρέμα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τα μπισκότα oreo.

3. Στρώνουμε σε ένα πυρέξ τα μπισκότα oreo και βάζουμε το μείγμα από πάνω και έπειτα καλύπτουμε ξανά με μπισκότα oreo.

4. Το αφήνουμε στη κατάψυξη για ένα ολόκληρο όλο το βράδυ και την επόμενη μέρα κόβουμε σε μικρά τετράγωνα σάντουιτς.

 

Sorbet Lovers

Ο καλύτερος τρόπος να δροσιστείς είναι το παγωτό, ειδικά αν αυτό έχει και πολύ λίγες θερμίδες, γιατί έχουμε και ένα summer body να διατηρήσουμε. Μοιάζει αρκετά με γρανίτα, είναι πολύ ελαφρύ και εύκολο να το φτιάξεις. Μήπως βρήκες για τι μιλάμε; Φυσικά, για το σορμπέ. Στη συνταγή, που σου προτείνουμε θα βρεις το καλύτερο σορμπέ μάνγκο, για εξωτικές απολαύσεις.

Υλικά

3 μεγάλα, ώριμα μάνγκο

200 γρ ζάχαρη άχνη

1 λάιμ στημένα

Εκτέλεση

1. Ξεφλουδίζουμε τα μάνγκο και τα τοποθετούμε σε ένα μπλέντερ.

2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το χυμό λάιμ, τα 200 ml νερό και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά, έως ότου το μάνγκο γίνει πολύ λείο και η ζάχαρη διαλυθεί.

3. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην κατάψυξη για μερικές ώρες.

4. Στη συνέχεια, βάζουμε ξανά το σορμπέ στο μπλέντερ και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα, το ρίχνουμε ξανά στη φόρμα και το αφήνουμε να παγώσει για άλλη μία ώρα περίπου.

5. Επανάλαμβάνουμε την διαδικασία για άλλη μια φορά και το σορμπέ μας είναι έτοιμο!

ICE CREAM ALWAYS SOUNDS LIKE A GREAT IDEA

Explore More